Reitti

Kilpailut tullaan käymään Liedon XCO-maastopyöräilyradalla. Reittiä tullaan rakentamaan ja muokkaamaan talven, sekä kevään aikana.

Voimme luvata hauskan ja monipuolisen radan ;)

 XCE SM

Reitti:

SM-reitit merkitään 19.-20.7.2018 aikana valmiiksi.

XCE-SM reitti on pituudeltaan 1km

rata-XCE-kierros-low

Startti:

Aika-ajot ja erät starttaavat Lietohallin edustalta Urheilutieltä.

 

 XCO SM

Reitti:

SM-reitit merkitään 19.-20.7.2018 aikana valmiiksi.

XCO-Sm reitti mukailee hyvin pitkälti Liedon XCO-rataa.
Poikkeamaa tulee ainoastaan loppuosassa kun ollaan lähelle urheilukentää.
Lisäksi viimeinen maalialueen pohjoispuolella oleva alalenkki jätetään pois.

xco-rata-low 

Startti:

Kello 10:00 tapahtuvat lähdöt lähtevät kilpailukeskuksesta Lietohallin edestä. Myöhemmät lähdöt lähtevät Liedon urheilukentältä 300m lähtöpaikalta.

Urheilukentältä tapahtuvat lähdöt starttaavat kentän takasuoran vierestä ja kiertävät urheilukentän ulkoreunaa pitkin 200m jolloin saapuvat kilpailureitille. Kilpailureitiltä oikaistaan melko nopeasti suoraan maalialueelle johtavalle tielle, josta jatketaan normaalisti kierroksen mukaisesti.

xco-sm-lahto

 

Huolto:

Varuste- ja ravintohuoltoalue löytyy Lietohallin takaa reittien kulkiessa huoltoalueen kahdelta sivustalta mahdollistaen huoltamisen kahdessa kohtaa kierrosta.

Ruoka- ja juomahuolto on sallittu ainoastaan tällä alueella. Aluetta käytetään myös teknistä apua varten.

Huoltoalue on merkitty ”Huolto alkaa” ja ”Huolto loppuu” -kylteillä. Huoltoalueella saa olla vain huoltajat. Ajajien ja avustajien välinen fyysinen kontakti on sallittua ainoastaan huoltoalueella. Ruoka ja juomat on annettava ajajalle kädestä käteen joko huoltohenkilön tai mekaanikon toimesta. Huoltaja ei saa juosta ajajan vierellä. Huoltohenkilökunta ei saa ruiskuttaa vettä ajajien tai pyörien päälle.

Ajaja ei saa palata taaksepäin radalla päästäkseen huoltoalueelle. Ajaja, joka palaa rataa taaksepäin huoltoalueelle, hylätään.

Tekninen apu on sallittua seuraavien ehtojen mukaisesti:

Kilpailujen aikana sallittu tekninen apu käsittää pyörän korjauksen ja osien vaihtamisen pyörän runkoa lukuun ottamatta. Koko pyörän vaihto on kielletty ja kilpailijan on ylitettävä maaliviiva samalla ohjaustankonumerolla, joka hänellä oli lähdössä. Teknistä apua saa antaa ainoastaan määritetyllä huoltoalueella.

Mahdolliset varaosat ja työkalut on säilytettävä huoltoalueella. Korjaukset ja osien vaihtamiset voidaan suorittaa joko ajajan itsensä, samaan joukkueeseen kuuluvan ajajan, joukkueen mekaanikon tai neutraalin mekaanikon toimesta. Huoltoalueelta voidaan ajajalle antaa mukaan pieniä osia, kuten sisärenkaita ja pieniä työkaluja. Huoltoalueilla tapahtuvan teknisen avun lisäksi huoltoalueiden ulkopuolella annettu tekninen apu on sallittu ainoastaan saman seuran samassa sarjassa ajavien kilpailijoiden välillä. Ajajat voivat kuljettaa mukanaan työkaluja ja varaosia edellyttäen, että nämä eivät aiheuta vaaraa ajajalle itselleen tai muille.

xco-sm-huolto

 

Roskaaminen:

Kaikenlainen roskaaminen reitillä on kielletty! Kilpailun aikana ei reitille saa heittää roskia, geelipusseja ym. sellaista.
Roskia varten merkitään huoltoalueen viereen kohta johon ne voi heittää. Tämä paikka puhdistetaan järjestäjien toimesta.

Tuomarit ovat oikeutettuja antamaan roskaamisesta rangaistuksia!

 

 

Reittivideo 2018: (punainen ja keltainen)

 

 

Reittivideo 2018: (Sininen ”junnulenkki”)