Suomen toinen pysyvä XCO-maastopyöräilyrata houkuttelee harrastajia

Written by Samu on . Posted in Uutiset

Maastopyöräilyn olympialajin XCO:n Suomen mestaruuksista ajetaan 19. heinäkuuta Liedossa uudella pysyvällä radalla, joka on syntynyt pyöräilyn erikoisseuran Team Velo Cyclingin ja Liedon kunnan yhteistyönä. Loppuviilauksia ja –siivouksia vaille valmiina olevan radan toivotaan houkuttelevan jatkossa runsaasti eri-ikäisiä käyttäjiä.

Lietohallin ja kuntoradan ympäristöön tehty rata pohjautui lähes täysin jo alueella oleviin polkuihin, joten muokkaustyöt olivat vähäisiä. Talkoilla tehdyn radan kokonaispituus on 3,8 kilometriä.

”Hieman ehkä radan eteen tehty työmäärä yllätti, mutta iso kiitos kaikille talkoissa mukana olleille. Alunperin oli suunnitelmissa mennä hieman helpommalla, mutta kohta kohdalta tuli aina jollekin mieleen että tuohon ja tuohon olisi hienoa ja kivaa tehdä jotain. Rataa tehdessä on kuitenkin pidetty koko ajan mielessä hauskuus ja mitään väkinäistä ei ole haluttu mukaan laittaa. Ajamisen pitäisi sujua koko ajan hyvllä flow’lla! Todella mukavaa onkin ollut kuulla innostavia ja positiivisia kommentteja kaikilta radalla ajamassa käyneiltä”, XCO SM-kisojen kilpailunjohtaja Samu Laine sanoo.
Seuran aktiiviajajista tuore Tahko MTB:n 120 kilometrin mestari Henri Ojala on ollut projektissa innoissaan mukana. Hän kehuu paitsi Liedon kunnan panosta, myös rataa itsessään:

”Pysyvästi merkattu rata, jossa on kaksi eri tasoluokkaa: lapsille ja aloittelijoille helpompi reitti sekä vaativampi reitti. Vaaralliset kohdat ja säännöt on merkattu erikseen tauluun, joten sieltä on kaikkien hyvä aloittaa laji. Se on ollut hieno projekti. Sinne vaan kaikki mukaan tutustumaan”, Ojala kannustaa.

Maastopyöräily on Suomessa hyvässä nosteessa, sillä esimerkiksi Tahko MTB:n osallistujamäärä kasvaa vuosi vuodelta. Innokkaita harrastajia on riittänyt myös Liedossa, jossa crossikoulussa on kevään ajan ollut 25 innokasta nuorta.

XCO eli Cross Country Olympic on maastopyöräilylaji, joka on myös olympialaji. XCO:ssa ajetaan useita kierroksia noin 4-6 kilometriä pitkää rataa ympäri. Liedon kisaradan miehet kiertävät kahdeksan kertaa, naiset kuusi. Kilpailun kesto elitesarjoissa on 1,5 tunnista tuntiin ja 45 minuuttiin. XCO on haastava laji intensiivisyydestään ja teknisyydestään johtuen.

Kilpailut alkavat klo 10, pääsarjojen osalta klo 14. Vauhdikasta menoa pääsee seuraamaan ilmaiseksi, pysäköintimaksujakaan ei ole. Kilpailuihin on toistaiseksi ilmoittautunut yhteensä 50 ajajaa, ilmoittautuminen päättyy 9. heinäkuuta. Ilmoittautuneita odotetaan kaikkinensa noin pari sataa.

Lisätietoja:
http://xcosm.teamvelocycling.fi/
https://www.facebook.com/teamvelocycling
#lietoxco