Sasu Halme ja Noora Kanerva XCO-mestarit Liedossa 2015

Written by Heidi Lehikoinen on . Posted in Uutiset

Korson Kaikua edustavat Sasu Halme ja Noora Kanerva voittivat sarjansa maastopyöräilyn olympialaji XCO:n SM-kilpailuissa Liedossa. Halme kiersi Liedon uuden 3,8 kilometrin radan kahdeksan kertaa lopulta 1.26 minuuttia nopeammin kuin Kusti Kittilä, joka johti kilpailua ison osan matkasta ennen kuin joutui päästämään Halmeen edelle. Toni Tähti oli kolmas. Naisten kilpailussa Noora Kanerva otti uransa kolmannen SM-kullan kierrettyään radan kuusi kertaa 3.07 minuuttia ennen Meiju Salmelaa. Antonia Haga oli kolmas.

”Tuommoisella tasaisella ajolla menestys tulee. Näissä on vaarana, että aloittaa vähän turhan rajusti. Tavoitteena oli ajaa tasainen ajo loppuunasti. Lopussa meni vähän kramppia jalkaan, mutta ihan hyvä kunto on. Puolen välin paikkeilla pääsin Kustista ohi. Rata oli vaikea, ei ehkä suosinut minua niin paljon, mutta tykkäsin kuitenkin tosi paljon. Tämmöistäkin pitää osata ajaa”, Halme sanoi.

Halme oli tyytyväinen onnistumisestaan, josta palautumiseen arveli kuluvan kolme päivää. Toinen kauden päätavoitteista on ensi viikolla EM-maastokilpailut.

”Kuntopiikki on tähdätty näihin kisoihin. Odotan hyvää ajoa ensi viikollakin. Realistisesti olen ajatellut tavoitteita U23:ssa 15 sakkiin, mutta aina voi hyvällä ajolla tulla ties mitä”, Halme sanoi.

Kusti Kittilää lopputulos hieman harmitti, vaikka hän antoi rehdin tunnustuksen mestarille.

”Taktiikkana oli päästä kärkeen, jos kärkipaikka on helposti otettavissa polulla, koska ekat luupit on aina helpompi ajaa kärjessä. Sitten oli ajatus kolmannella lenkillä rauhoittaa ajoa. Minulla oli hyvä ero, varmaan 32 sekuntia isoimmillaan taakse päin. Siihen sattui muutama kierroksella ohitettava semmoiseen paikkaan, että vauhdit pois. Niitä tuli kaksi peräkkäin, niin Sasu olikin yhtäkkiä kannassa. Sasu pääsi sitten karkuun, ja sen jälkeen ajorytmi katkesi muutenkin. Yksi huono kierros, ja ero oli 40 sekkaa. Sasu näytti vahvuutensa siinä. Kun sain rytmistä kiinni, eroa tuli tasaisesti muutama sekunti. Ei se niihin kierroksella ohitettaviin kaatunut.”, Kittilä sanoi.

Myös Kittilä piti radasta.

”Rata oli niin hyvä kuin näille kankaille on voinut tehdä. Tosi erilainen mitä tänä vuonna on XCO:ta ajettu. Selkeästi hitaampi, poljettavia pätkiä ei ollut niin paljon. Kiihdytys, jarrutus ja sellaista kikkailua. Hidasta ja teknistä, kysyi taitoa”, Kittilä sanoi.

Kanervalle SM-kilpailu oli yksi kesän tärkeimmistä. Mestaruus on uran kolmas.

”Todella raskas! Viime vuosina on ollut aika paljon sellaisia ratoja, joissa on paljon nousua, mutta tämä meni rankkuudeltaan niistäkin ohi. Yksikään metri ei tullut ilmaiseksi. Lähdin sellaisella taktiikalla, että vähemmän vauhtia ja enemmän sujuvuutta. Ajotekniikan piti olla kunnossa.

Myös Kanervan kausi jatkuu Italiassa.

”Ensimmäistä kertaa pääsen edustamaan arvokisoihin, en ole noin kovissa kisoissa ennen ollut. Tavoitteena ainakin olisi, että pystyisin ajamaan kaikki kierrokset siellä, etten tulisi kierroksella varvatuksi. Se tarkoittaisi ehkä sijoittumista 40 parhaan joukkoon”, Kanerva sanoi.